Grässkötsel..

För gräset rekommenderar jag följande fem punkter för bästa resultat:


1. Gödsla många gånger
Gödsla minst tre gånger per säsong. Börja gödsla när gräset visar tecken på att grönska och missa inte slutet av sommaren då mossan börjar sin tillväxt.
2. Gödsla hellre lite och ofta
Gödslar du lite och ofta i stället för mycket på en gång slipper du förfasa dig över att gräset växer så otroligt mycket. Risken om du gödslar för mycket på en gång är att det blir jobbigt att klippa och att du lägger ner gödslingen för resten av säsongen.
3. Undvik gödsel med extremt mycket kväve
Undvik konstgjort så kallat NPK-gödsel, som ofta innehåller för mycket kväve. Gräsmattan behöver kväve men får den för mycket på en gång drar tillväxten bara iväg för kraftigt, vilket inte skapar en tät och tålig gräsmatta. Kan gräsmattan inte ta upp allt kväve riskerar det dessutom att lakas ut i naturen runtomkring och försura jorden.
4. Välj långtidsverkande gödsel
Använd långtidsverkande gödsel typ Algomin så får du en jämnare, grönare och vackrare gräsmatta, som växer lagom mycket och har god tillgång på näring hela tiden.
5. Toppdressa din gräsmatta
Toppdressa gräsmattan om den är gles, torr och mager. Det ökar mikrolivet och förhindrar att gräset torkar ut. Detta förebygger också angrepp av pingborrelarver som äter gräsrötterna.
6. Stödså nya gräsfrön varje år. Från början finns det många sorters gräs i blandningen men denna utarmas med åren.